fbpx

Ponta a câștigat la secțiile unde au votat pușcăriașii de la Gherla

Victor Ponta l-a învins pe contracandidatul Klaus Iohannis și într-un loc din Cluj. Mai exact, la două secții dintr-un liceu din Gherla, de unde au mers urne mobile la Penitenciarul Gherla.

Secțiile  227 și 228 de la Liceul Teoretic Petru Maior din Gherla sunt cele de la care au fost folosite urnele mobile pentru a vota și deținuții care au dorit și care au drept de vot de la Penitenciarul de Maximp Siguranță. În total au fost 432 de deținuți care au votat în urnele speciale trimise de la cele două secții, reprezentând aproape 22% din totalul voturilor de la secțiile 227 și 228 din Gherla.

La ambele secții, premierul Victor Ponta (PSD) a ieșit câștigător cu 440 de voturi, față de 303 Iohannis, la prima, respectiv 432 față de 305 la a doua secție. Culmea este că per total în Gherla a câștigat Klaus Iohannis cu 3.545 voturi (37,2%) față de  Victor Ponta care a avut 3.274 de voturi (34,3%) din totalul de 9.527 voturi.

La secțiile unde au fost adunate voturile deținuților, a treia în preferințe a fost Elena Udrea cu 74 de voturi, care a obținut și al treilea scor pe municipiu cu 438 de voturi.

Pușcăriașii au avut la dispoziție patru cabine de vot și au introdus buletinele de vot în urnele mobile aduse de la cele două secții de la Liceul Petru Maior din Gherla.

Efectul ”marțea neagră”?

În 27 octombrie, liderul PNL din Camera Deputaților a acuzat PSD că ține la sertar proiectul de lege privind amnistia și grațierea și că acesta va fi primul proiect pe care îl va promulga Victor Ponta dacă va ajunge președintele țării.

Legea amnistiei şi graţierii este cea care a dus la episodul numit “Marţea Neagră”, din decembrie 2013, când proiectul a fost dezbătut, pe şest, în cadrul comisiei juridice. Proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, care s-a născut în februarie 2013, încă trenează la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, fără a face niciun pas în faţă, niciun pas în spate, asta deşi liderii ACL au cerut, în mai multe rânduri, respingerea proiectului.

În 27 octombrie, liderii PDL şi PNL au cerut, din nou, reintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, însă pesediştii au votat împotrivă, iar propunerea a fost respinsă. Deputaţii PDL şi PNL au pregătite pe bănci mai multe foi pe care scrie “Ponta, când îl graţiezi pe Voiculescu?”, în semn de protest că PSD ţine la sertar legea.

”Am avut dovada că Victor Ponta minte şi că primul proiect de lege pe care îl va promulga în cazul în care va ajunge preşedinte va fi Legea amnistierii şi graţierii. E un mare mincinos şi obstrucţionează justiţia”, a declarat atunci George Scutaru, liderul liberalilor

Această lege este şi cea care a dus la anchetarea lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Dan Şova, cei doi fiind interceptaţi în timp ce deputatul PSD îi promitea lui Şova că-l va susţine la preşedinţia partidului în schimbul unei legi privind amnistia şi graţierea.

 

Comments

comentarii

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina