EXCLUSIV. E acuzat de jaf la bancă și cară zilnic bani din bănci

Ironia sorții: unul dintre cei doi tineri acuzați de jaf la o bancă din Cluj lucrează de mai bine de un an la o firmă de transport valori. Zilnic, Bogdan Baciu cară milioane chiar din bănci. El și Andrei Hosu sunt judecați că ar fi furat în 2009 circa 60.000 de euro de la o agenție a Băncii Transilvania.

bogdan baciu liberViață de film pentru Bogdan Baciu, acum în vârstă de 25 de ani. La 20 de ani a fost arestat preventiv și acuzat că ar fi spart Banca Transilvania din cartierul clujean Mănăștur. A stat după gratii, în arest preventiv, un an și patru luni, după care a aflat de la Tribunal că este achitat, adică nevinovat, căci probele prezentate de anchetatori sunt incerte. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care l-a trimis în judecată, a atacat sentința, iar după judecarea apelului, la Curtea de Apel Cluj, tânărul a primit vestea că sentința i se schimbă radical, din achitare în 10 ani de închisoare. Mai are o speranță la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii analizează temeinic dosarul.

Cu aceste probleme pe cap, Bogdan Baciu își croiește un drum onest în viață. De un an și 3 luni luni lucrează la o companie internațională cu activităţi în procesare de cash şi transport de valori, ce are un centru de procesare la Cluj. Am stat de vorbă cu Bogdan Baciu chiar în ziua de 15 ianuarie, când Înalta Curte ar fi trebuit să se pronunțe, dar a repus cauza pe rol. ”Am lucrat azi-noapte. Normal că am avut ceva emoții legat de verdict. Lucrez pe transport valori. Duc bani de la mai multe bănci din oraș. Suntem trei în echipaj și mergem cu mașină blindată. O dată am fost la Banca Transilvania”, spune amuzat Baciu.

În ciuda faptului că toată lumea știe de ce este acuzat, Bogdan Baciu a primit șansa să lucreze la firma de treansport valori și nu a dezamăgit. Culmea, pentru angajare a primit aviz de la Poliție. ”Nu au avut nicio problemă. Am primit aviz de la poliție. Lucrez de un an și 3 luni și au văzut ce fel de persoană sunt. Nu sunt infractor, cum consideră cei de la Curtea de Apel Cluj. Multă lume se miră: Tu ești acuzat de jaf și duci bani de la bănci! O să intre în istorie! Și judecătorii de la Înalta Curte au fost surprinși când le-am spus ce lucrez.”, a povestit Bogdan Baciu pentru CLUJUST.ro. Prietenul său, Andrei Hosu, spune că asta arată că Baciu nu este un hoț: ”Culmea culmilor: ești acuzat de jaf la o bancă și lucrezi in domeniul bancar cu milioane de euro și nu se întâmplă nimic”

Cei doi tineri inculpați, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, își pun mari speranțe în decizia Înaltei Curți: ”Să vadă lumea cine suntem! Adevărații hoți sunt în libertate! Măcar acum să se facă dreptate și să se închidă cazul. Nu am avut prieteni infractori, nu am avut antecedente. Eu am jucat fotbal, nu am făcut prostii”, spune revoltat Baciu.

Baciu si Hosu la momentul eliberării din arest preventiv
Baciu si Hosu la momentul eliberării din arest preventiv
Hosu și Baciu, de vârste similare și buni prieteni, au fost trimiși în judecată pentru că ar fi autorii jafului armat de la Banca Transilvania din 13 februarie 2009. Atunci, două persoane mascate au pătruns în bancă cu un baston cu electroșocuri și un pistol, despre care nu se știe nici acum dacă era adevărat, și au amenințat personalul băncii, sustrăgând circa 250.000 de lei, potrivit reprezentanților BT.

Comments

comentarii

Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult
O fetiță de 11 ani, Fatiha Sabrin, a fost ucisă de ziua ei, la Londra, de un gaz otrăvitor pe care vecina îl pulverizase împotriva gândacilor de pat.... Citește mai mult

Lasă un răspuns