Acasă » CEDO » CEDO: Compania poate monitoriza conversațiile pe messenger ale angajaților

CEDO: Compania poate monitoriza conversațiile pe messenger ale angajaților

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins, astăzi, plângerea unui român care a fost concediat dintr-o companie pe motiv că a folosit Yahoo Messenger în scopuri personale. Hotărârea completului de șapte judecători, din care face parte și Iulia Moțoc, nu este finală, putând fi atacată la Marea Cameră a CEDO. Un judecător portughez a făcut opinie separată, astfel că plângerea lui Eugen Bărbulescu a fost respinsă cu șase voturi la unu.

Românul domiciliat în București a fost angajat la o companie privată din 2004 până în august 2007, când a fost concediat pe motiv că a folosit Yahoo Messenger pentru conversații personale. Eugen Bărbulescu lucra în vânzări și chiar la cererea angajatorului și-a creat un cont de Yahoo Messenger pentru a răspunde la solicitările clienților.

În data de 13 iulie 2007, Barbulescu a fost informat de angajator ca intreaga comunicare pe contul respectiv a fost monitorizata in perioada 5-13 iulie 2007, iar inregistrările au scos la iveală că a folosit contul in scopuri personale. Bărbatul a negat, sustinand ca a folosit comunicarea doar in scopuri profesionale. Ulterior, i-a fost prezentat transcriptul conversatiilor purtate prin intermediul contului respectiv, inclusiv transcrieri ale mesajelor schimbate cu fratele sau logodnica sa pe teme personale, cum ar fi starea sanatatii sau viata sexuală.

I-a fost desfăcut contractul de muncă pe motiv a incalcat regulamentul intern, care interzicea utilizarea resurselor companiei in scopuri personale.

Barbatul a contestat concedierea la instanțele din România, reclamând violarea corespondentei personale.  Instanţele naţionale, în faţa cărora s-au depus convorbirile repective, au respins plângerea contra deciziei de concediere. Justitia din Romania i-a respins actiunea, motivand ca el cunostea regulamentul intern al institutiei la care lucra si prevederile Codului Muncii.

Reclamantul a sesizat CEDO cu o plângere pe articolul 8 din Convenţia europeană a drepturilor omului cu privire la dreptul la respectarea vieții private și de familie.

CEDO a respins plângerea şi a stabilit că angajatorul are dreptul de a supraveghea comunicaţii personale ale angajatului în timpul de lucru.  Judecătorii CEDO, între care și reprezentantul României, Iulia Moțoc, au apreciat ca monitorizarea făcuta de angajator a fost rezonabilă in contextul procedurilor disciplinare stabilite anterior. Judecătorul portughez Judge Pinto de Albuquerque s-a exprimat pentru admiterea plângerii, făcând o opinie separată interesantă. ”Angajații nu-și abandonează dreptul la viață privată și de protecție a datelor personale în fiecare dimineață la ușa locului de muncă”, spune judecătorul.

Hotărârea integrală cu opinia separată în limba engleză

 

Comments

comentarii

Vezi și

Întârzierea sau anularea călătoriei cu avionul din cauza ceții de la Cluj: Care îți sunt drepturile?

Am scris prezentul articol pornind de la o întâmplare personală, în care avionul a ajuns …

Lasă un răspuns