fbpx

Acuzat că a investit în imobiliare la Cluj banii obținuți din trafic de persoane

Un investitor imobiliar persoană fizică, care a ridicat alături de alte persoane trei blocuri în zona Borhanci, Cluj-Napoca, a fost arestat preventiv la Tribunalul Alba sub acuzațiile de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Procurorii DIICOT susțin că Cristian Boitor, considerat liderul grupării, a investit în imobiliare banii proveniți din trafic de persoane.

cristian boitorIoan Sorin Cristian Boitor, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat preventiv alături de Valentin Dan Șarlea, Szabo Laszlo Daniel, Vasile Florin Ungurean Sabău, Marius Vasile Borcea și Constantin Daniel Boitor. Serviciul  Teritorial DIICOT Alba Iulia efectuează cercetări faţă de un număr de 25 de suspecți într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracţional au  racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică şi morală, pe care le-au  obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxembourgului. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg. S-a reţinut că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la suma de 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii au efectuat 21 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Alba și Cluj şi simultan cinci percheziții domiciliare în Germania, zona Augsburg.

Cristian Boitor împreună cu alți doi bărbați, Paul Buna și Adrian Prigoană, au cumpărat, în 2013, o parte din terenul deținut de senatorul Alin Tișe pe strada Romul Ladea din zona Borhanci. Aceștia au plătit 140.000 de euro, 50.000 în 2013 și 90.000 în 2014.

crop decl tise

În octombrie 2015, Cristian Boitor a postat pe contul său de Facebook poze cu blocurile de pe Romul Ladea, scriind ”proiect finalizat”. Lângă primul bloc este mașina Porsche a investitorului acum inculpat.

blocuri boitor (1)
sursa foto Facebook Cristian Boitor

Cristian Boitor apare ca asociat într-o singură firmă în Cluj: TGC Imobiliare Transilvania SRL, înființată în decembrie 2015, ce are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. În această firmă mai sunt asociați Paul Buna și Răzvan Ovidiu Damian. Blocurile din Borhanci au fost ridicate însă pe persoane fizice, în regie proprie, în stilul consacrat de ”investitorii” imobiliari de ocazie (vezi cazul Câmpului – Șeulean sau cazul de pe strada Meteș)

În 5 ianuarie 2015, Primăria Cluj-Napoca a emis pe numele lui Paul Cladiu Buna, Adrian Ionuț Prigoană și Ioan Sorin Cristian Boitor autorizație pentru ”Modificare solutie constructiva AC 1655/2013 – construire 3 imobile de locuinte – corp C1 Romul Ladea, nr. 27 D+P+5E+E retras”. În realitate sunt blocuri cu șase etaje clare, de care vecinii de la blocurile cu două etaje, care până nu demult aveau o priveliște frumoasă, nu sunt prea încântați.

bloc romul ladea

Comments

comentarii

România a fost reprezentată de un lot de elevi din Cluj-Napoca la Concursul Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” din Izmir, Turcia. Elevii clujeni s-au întors cu multe premii, inclusiv medalii de aur.... Citește mai mult
U-BT Cluj a câștigat, joi seară, cu scorul de 91 la 71 , primul meci din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns