fbpx

A apărut un ”monstru” în Gruia cât stadionul CFR. IMAGINI ELOCVENTE

Stadionul CFR nu mai este singurul care iese în evidență dacă privești de departe cartierul Gruia. Sunt aproape de finalizare cele trei blocuri între case, construite în ciuda împotrivirii disperate a zecilor de vecini, cât și a acțiunii în contencios a prefectului, care este încă pe rol. Firma care a ridicat blocurile s-a folosit de subterfugiul numit ”centru de cartier” pentru a obține autorizație de construcție. Prefectul a pierdut în toamnă la Tribunal, dar a atacat sentința cu recurs la Curtea de Apel, care urmează să se judece. Vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați cum arată urbanistic acum zona și cât e procentul de ocupare a terenului în cazul blocurilor.

constructie gruia str.romulus vuia (34)Potrivit panoului de șantier, avem de-a face cu ”extidenre clădire existentă, construire birouri, spațiu constructie gruia str.romulus vuia (1)comercial și locuințe. Parcare auto subterană, amenajări exterioare incintă, împrejmuire teren”.

Potrivit aceluiași panou, sunt două autorizații din octombrie 2011 și decembrie 2011, eliberate de Primăria Cluj-Napoca, ”conform sentinței civile nr.2176 din 29.04.2011, devenită definitivă și irevocabilă și executorie conform  deciziei instanței Curții de Apel Cluj, pronunțată în ședința din 16.09.2011”. Termenul de finalizare al construcțiilor este 31 august 2015.

“Sunt doua autorizatii de constructie, una este suspendata, cealalta nu, este activa. Au fost doua controale ca sa verifice situatia si au constatat ca se lucreaza pe autorizatia activa, la corpul din fata. Ultimul control a fost acum doua saptamani”, a spune anul trecut în toamnă pentru Ziar de Cluj, Vasile Moroz, administratorul Mordin Construct. Acesta este fratele unui consilier local din Baia Mare și este asociat cu proiectantul Mircea Dinculescu, arhitectul șef al aceluiași oraș.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!